fredag 26. april 2013

Bokbloggturneén 2013: “Ildkrøniken” av John Stephens

 
Utgivelsesdato:
16.03.13
Språk/målform:
Bokmål
Originaltittel:
The Fire Chronicle
Antall sider:
496
Målgruppe:
9-14 år

Forlag: Cappelen Damm 

Jeg er med på årets bokbloggturné og denne gang er det andre bok i trilogien Begynnelsens Bøker som jeg skal skrive en omtale om. Jeg har ikke lest den første boken i trilogien som heter Smaragdatlaset, men det gjorde egentlig ingen ting. Du får nok ledetråder til å kunne forstå handlingen i bok to likevel. I går blogget Ungdomsboka om boken. Om du også går inn på linken for Ildkrøniken under, vil du finne linker til andre bloggere også.

bokbloggturneen.no

Ildkrøniken

Dette sier forlaget om Ildkrøniken:

Etter forrige vinters stormfulle hendelser lengter Kate, Michael og Emma etter å fortsette jakten på sine forsvunne foreldre. Men nå er de selv i stor fare, og derfor gjemmer trollmannnen Stanislaus Pym dem bort på Edgar Allan Poes hjem for håpløse og uforbederlige barn. Der, sier han, skal de være trygge.
Så feil han tar.
Snart finner fienden barna, og etter en vill jakt havner Kate hundre år tilbake i tid, i et farefullt og fortryllet New York. Mens hun ser etter en måte å komme seg tilbake til broren og søsteren på, møter hun en mystisk gutt hvis skjebne på intrikat – og farlig – vis er bundet til hennes.
I mellomtiden har Michael og Emma reist av sted for å lete etter den andre av Begynnelsens bøker. En rekke ledetråder fører dem til en skjult verden hvor de må forsere bitende snøstormer, oppspore en gammel krigerorden og møte grufulle uhyrer. Kommer Michael og Emma til å finne den sagnomsuste ildens bok – og bli herre over kraften den bærer – før de mister Kate for godt?
Annen del av den bestselgende Begynnelsens bøker-trilogien er full av spenning, humor og varme og fører Kate, Michael og Emma nærmere familien sin – og til trolldommen som kan redde, eller tilintetgjøre, dem alle.

Dette mener jeg om boken:

Jeg er veldig sikker på at boken treffer målgruppen 9-14 med spikeren på huet. I boken skjer det mye på veldig kort tid. Du må slippe deg litt løs for å henge med, og finne frem det nysgjerrige barnet i deg som skifter tema og tankemønstre fortere enn andre klarer å pusse tennene. Språket preges av korte setninger med enkle ord og uttrykk. Dette gjør selv en såpass lang bok til en ganske lettlest bok.

Selve handlingen preges av magiske bøker, portaler, gnomer, barnehjem, troll, ulike tider og steder blant annet. Jeg skal ikke avsløre for mye, men du finner mye spenning i boken. Det som varmet å lese, var det gode søskenfoholdet de tre søsknene hadde. Når du er villig til å gå gjennom både rottehull og lava for å hjelpe de du er glad i, gjør at du kan kalles Ildkrønikens verge for rette å være.

Sønnen i huset på 10 år tok med seg boken i sengen i går. God lesning!

fredag 5. april 2013

Bokomtale: Gode naboer av Ryan David Jahn

Forlag: Schibsted

Sideantall: 240

Sjanger: Thriller

Dette sier forlaget om boken:

En sjokkerende og elegant psykologisk thriller.

Vidunderlig visuelt … sterkt, medfølende og autentisk, boka fungerer både som en spenningsroman og som et portrett av USA tidlig på sekstitallet.
The Guardian

New York, 1964. Katrina Marino er på vei hjem fra nattskiftet. Utenfor boligblokken venter en mann i skyggene. Flere naboer hører det brutale overfallet, men ingen kommer henne til unnsetning, ingen ringer etter hjelp.

Gode naboer er Katrinas historie, men det er også historien om skjebner som så vidt streifer hverandre i storbynatten: En unggutt innkalt til militærtjeneste, en mann som sitter alene i sin egen stue med en pistol i hånden, en kvinne som tror hun har drept et barn i en ulykke og mannen som vil beskytte henne, en naiv utpresser, en søvnløs ambulansesjåfør, en korrupt politimann…
Gode naboer er en sjokkerende og elegant psykologisk thriller. Den er mesterlig utført, og leseren blir forført fra første side.

Dette mener jeg om boken:

Da jeg startet på boken slo det meg raskt at boken er skrevet i nåtid. Det gjorde for meg at jeg hoppet rett inn i handlingen. Kaptitlene er korte og det skulle vise seg at de hadde en slags dominoeffekt ved at personer nevnt i den enes historie blir til hovedperson i neste kapittel. Det var en utrolig gripende måte å komme videre i boken på. Uten å fortelle for mye om innholdet i boken, så ga boken meg grøssninger her og der. Jeg kunne nesten føle hårene reise seg i nakken. Om jeg likte boken eller ikke har jeg ikke helt klart å sette fingeren på, men jeg likte måten den var skrevet på og den var helt klart underholdende og lettlest.

Bokomtale: Hyttequiz av Thomas Kolåsæter

Forlag: Schibsted

Sideantall: 350

Dette sier forlaget om boken:

Norges beste quizzer spør – og du svarer! Denne boken favner bredt – både i tematikk og vanskelighetsgrad. Alle vil klare noen spørsmål, men ingen vil klare alle …

Boken byr på 2500 spørsmål innenfor de fleste kategorier: geografi, historie, samfunn, kultur, sport og vitenskap.
Dette er boken som er obligatorisk på hytteturen!

Dette mener jeg om boken:

I påsken testet jeg ut denne boken. hytta vel og merke. Her var det temaer og sjangre å velge i, i fleng! Det var et STORT pluss at spørsmålene var så nye. Siden det var så mange sjangre, klarte vi å inkludere 7 åringen til 62 åringen. Ypperlig! Boken har spørsmål på ene siden og fasiten på baksiden. Dermed kan ikke sidemannen jukse seg til smugtitting om det skulle friste for mye. Denne boken kommer til å bli brukt flere ganger. Vi klarte ikke å komme igjennom alt denne påsken. Anbefales!