onsdag 16. oktober 2013

Bokomtale: Levande varde i Lom

av Sigmund Falch

Forlag: Schibsted

Litt om forfatteren:

Sigmund Falch (født 1965) er bosatt på Kolbotn. Han er i dag først og fremst manusforfatter og regissør innen TV og radio. Han har lang arbeidserfaring som tekstforfatter i reklamebyrå, men har holdt på med mange prosjekter ved siden av reklamen. Humor har alltid vært formen, og dette har resultert i flere TV- og radioserier, tegneserieutgivelser, bøker og hundrevis av sketsjer til ”Hallo-i-uken” på P2.

Dette sier forlaget om boken:

Årets morsomste bok!

Tenk å gi folk en gave som er så stor! Livet har fått en ny dimensjon etter disse bøkene!
- Elsa Lystad

Vi garanterer deg en god latter når vi ønsker deg velkommen inn i en forunderlig verden der stive fotografier fra en svunnen tid omdannes til latterlige tablåer.

Dette mener jeg om boken:

Jeg ler enda! Må sees og leses! Bildene og tekstene er noe du ikke har sett maken til. Jeg synes det gjør boken enda morsommere at den er på nynorsk. Det er på en måte prikken over i’en. Dette er bok nummer seks i serien og har du ikke sett de forrige, bør du helt klart gjøre det. Dette er rett og slett årets julegave!

Bokomtale: Blodig brorskap – på innsiden av Oslos gjenger

Forfatter: Per Asle Rustad

Forlag: Schibsted

Sjanger: Biografi, dokumentar og historie

Dette sier forlaget om boken:

Et unikt innblikk i Oslos beintøffe gjengmiljø. Dette er historien om hvor langt medlemmene er villige til å gå for ære, respekt, penger og status. Det handler om vold og makt – men aller mest om brorskap.

Forfatter Per Asle Rustad har fått innpass i et ellers lukket miljø. Han har sluppet tett innpå flere sentrale skikkelser fra Young Guns, A- og B-gjengen, som alle har betalt en høy pris for sin kriminelle virksomhet. Sammen med dem tegner han et bilde av en råskap som går Hollywoods gangsterfilmer en høy gang.

«Truer du med å drepe en, må du gjøre det. Ellers har du tapt.» Gjengmedlem

Forfatteren skildrer en skremmende underverden der vold og drap er helt dagligdags. Vi får vite hvordan disse unge mennene tenker og hvorfor de er så fulle av hat. Boken setter alle de blodige oppgjørene i sammenheng og viser hvor viktig hevn er for gjengene.

Og mens volden i miljøet bare øker, sitter Oslo-politiets gjengekspert Eirik Jensen og gremmes. Prosjektet han styrte var i ferd med å ta knekken på gjengene da innsparinger satt en brå stopper for arbeidet. Jensen legger ikke skjul på hva han mener og retter i boken krass kritikk mot sin egen ledelse.

Dette mener jeg om boken:

Boken starter med oppbygningen til det som etterhvert utviklet seg til å bli ulike gjenger, hovedsaklig i Oslo. Young Guns, A- og B-gjengen. Nyhetsbildet har hatt mange saker på ulike hendelser knyttet til disse gjengene. Boken gir deg et innblikk innenfor nyhetsbildet.

Jeg oppfattet innholdet i boken som hårreisende. Nyhetene jeg har fått med meg fikk plutselig en… Vel det er feil å skrive mening, men de ble virkeliggjort. Jeg har bodd i Oslo og jeg er sikker på at jeg har sett den omtalte “sjakkmønsterbilen”. Plutselig slo det iskaldt gjennom meg hvor brutalt gjengmiljøet er. “En for alle, alle for en!” og kampen om ære, penger og respekt. Når det gjelder den litterære biten i boken kan jeg ikke si meg helt fornøyd, men jeg valgte å overse det til fordel for det som ble fortalt. Ingen bokhylleplass om man leter etter et godt språk, men min mening er at boken er interessant og oppsiktsvekkende. Den er en tankevekker i forhold til integrering og innvandringspolitikk i Norge. Eirik Jensen virker nærmest oppgitt over politiledelsen, som han mener bør byttes ut, fordi de ikke har det fokuset som trengs for å få bukt med gjengproblematikken i Oslo. Til slutt har forfatteren lagt vekt på at rettsstaten Norge må fungere likt for alle kriminelle; man skal dømmes etter det man har gjort, ikke for den man er.

lørdag 5. oktober 2013

Strikkelykke – myke plagg til liten og stor

Skrevet av Trine Angelsen

Dette sier forlaget om boken:

I denne nydelige boken finner du alt fra lekre luer, vanter, skjerf og tights til flotte festdrakter til de minste og klassiske gensere for både voksne og barn, samt flere heklede pledd til hjemmet.

I Strikkelykke – myke plagg til liten og stor har Trine Angelsen hentet inspirasjon fra både nåtiden og gamle oppskrifter i ukeblader fra 1950- og 1960-tallet, og tar deg med til sin strikkeverden og hjemstedet Fauske.
Boken inneholder små anekdoter om utgangspunktet for oppskriftene og er rikt illustrert med bilder av vakker nordnorsk natur.

Dette mener jeg om boken:

I denne boken vil du finne litt av hvert for strikkeglade damer og menn. For det meste er oppskriftene for de som har strikket en del, men du vil også finne oppskrifter som er for nybegynnere slik som meg. Jeg synes strikkeoppskrifter kan være vanskelig å lese, men i denne boken får du til og med illustrert fremgangsmåte på de ulike maskene bak i boken. Veldig bra!

Boken har fantastiske bilder og fine tekster mellom oppskriftene, så denne boken gir deg en reise gjennom natur og årstider i tillegg til å gi deg fine strikkeoppskrifter. Et må ha for de som ønsker en fin strikkebok.

The Norwegian Hytte – Jenny K Blake

Kategori :Humor

Dette sier forlaget ‘kort’ om boken:

Vi nordmenn ELSKER å være på hytta. I denne boken setter Jenny søkelys på det norske hyttelivets mange pussige og morsomme detaljer – sett med utenlandske briller.

Et must for alle hytteeiere og andre som er glade i hytteturer.

Dette mener jeg om boken:

Jeg kan ikke si meg mer enig med forlaget om at dette er et must for alle hytteeiere og andre som er glade i hytteturer. I tillegg synes jeg den passer godt for de med norske aner og som er interessert i norsk kultur. Denne boken tar nemlig den norske hyttekulturen på kornet. Jeg humret og lo gjennom hele boken. Om du ikke er så glad i å lese lange tekster – SLAPP AV! I denne boken er det nesten bare bilder og korte tekster. Her får du deg en god latter og kanskje får du deg en oppvåkning om du sitter på en hytte som ikke blir brukt?

Herlig bok. Denne er det noen som får til jul!