lørdag 26. mai 2012

Bokbloggturneén 2012: Hockeysveis fører til dårlige rim av Siv Wyller

Wyller_HockeysveisForerTil

Dette omslaget fortjente et riktig så stort bilde. Masse morsomme illustrasjoner som virkelig kommer til sin rett!

I forbindelse med Bokbloggturneén 2012 har jeg fått æren av å blogge om denne boken. I går blogget Flukten fra virkeligheten om denne boken. Ta også en titt der!

 

  • Antall sider:
128
  • Målgruppe:
10-99 år

Her er hva forlaget Cappelen Damm sier om boken:

Siw Wyller er debutant, student fra NBIs forfatterutdanning og ikke minst et stort komisk talent. Hennes første bok handler om den forelskete frisøren Lazze som klipper hockeysveis på alle i byen. Lazze er byens store helt, dansebandentusiast og sjarmør som gjerne snakker i rim. Og han er på vei til å få den vakre jenta Gunn. Men han problemer. Når Lazze er nervøs, blir nemlig rimene hans stygge og krenkende. Populariteten begynner dessuten å gå til hodet på ham. Til slutt er Lazze i ferd med å miste Gunn til byens prest. Hockeysveisen er et døende fenomen. Og småbyen truer med å vende ham ryggen. Men Lazze vet råd: Han søker hjelp hos dansebandkongen Lasse Stefans.

Hockeysveis fører til dårlige rim er en absurd og lattervekkende undersøkelse av småbymentalitet, dårlig smak og dansbare melodier. En bok som er kort ved øra og lang i nakken.

Dette mener jeg om boken:

Jeg bare måtte lese denne boken da jeg opprinnelig er frisør selv og hockesveis, hockeyfriller – ja det har jo faktisk vært litt småpopulært en lang stund i ymse varianter. Lazze som boken da handler om er byens uskrevne hockeysveis sjarmør og frisør. Han klipper alle slags hockyesveiser og hvert eneste menneske i byen har en eller annen form for hockey. Det kan være seg festhockey, kyssehockey, tjukkashockey, hentehockey, bingohockey, begravelseshockey… Ja, bare for å nevnte et par. Den store sjarmøren Lazze er ihuga fan av dansebandet Lasse Stefans. Han dikter de morsomste dikt og underholder og sjarmerer alle som er innom salongen sin. Det er bare det at når Lazze blir nervøs eller stresset, da kommer de styggeste rim ut av munnen hans og da klarer han ikke å la være.

En dag dukker Gunn opp i byen igjen, etter å ha vært borte en evighet i følge Lazze, som var ett år. Lazze og Gunn hadde en gang vært kjærester, men Lazze hadde gjort det fatale og rimet ordentlig stygt til Gunn. Hun pakket kofferten og dro. Boken handler om Lazzes halsbrekkende stunt på å få Gunn tilbake. Det går skikkelig ad dundas. Hele byen vender seg mot Lazze og de tvinger han til å klippe av dem hockeyen – gratis! Lazze er knust…

Olivia som er niesen til Gunn foreslår at Lazze skal be om hjelp fra dansebandkongen himself, Lasse Stefans. En vakker dag kommer det et brev i postkassen. Hjelpen er underveis!

Denne boken var fantastisk underholdene. Illustrasjonene i boka var utrolig beskrivende. Jeg fikk meg mang en latter og kunne ikke legge boken fra meg. Her får man lese om både Lazze, en gal dame i rullestol, Lasse Stefans, en kjekselskende prest og håpløs kjærlighet.

Hvem vet? Kanskje ender boken bra likevel? Smilefjes som blunker

I morgen er det Lena som skal blogge om denne boken. Følg med!

2 kommentarer:

  1. Fin anmeldelse:) Likte boken veldig godt jeg også. Fikk meg en god latter underveis:) Boken setter virkelig hockeysveisen i sentrum her, hehe:) Ha en flott dag!:)

    SvarSlett
  2. Så flott at du likte boken, Anne Kjersti. Det gjorde ikke jeg og at den faktisk markedsføres for ungdommer mellom 12 og 16 år kan jeg ikke fatte og begripe, men det er min mening da :)

    SvarSlett