tirsdag 27. mars 2012

Bokbloggturné: Dronningen av Myrion

Oygarden_DronningenavMyrion

 

Bok: Dronningen av Myron

Forfatter: Bjørg Øygarden

Forlag: Cappelen Damm 

Jeg har meldt meg på BOKBLOGGTURNEEN til Cappelen Damm og jeg ble trukket ut til å lese boken Dronningen av Myrion. Dette er en bok som passer for unge i alderen 9-13 år. Som mor synes jeg det er spennende å lese bøker for unge. Da vet jeg også hva jeg kan anbefale videre.

Dette er hva forlaget skriver om denne boken:

Vær hilset, o gjester fra den fjerne verden som kalles Jorden. Vær vennlige å ta plass i den kongelige vogn bak de kongelige sarger. Dronningen og Sixar venter.

Ved hjelp av en skummelt vakker dame med tolv fingre, en forgiftet sjokolade og sykehusrom nr 209, havner Berit, Johan Olav og Jakob + Jakobs sure mormor plutselig i Myrion. Riket er i fare og dronningen trenger hjelp. Det legges meget skumle planer i Myrion, og redningen ligger i hendene til tre helt vanlige barn fra Jorden. Det kunne like gjerne vært deg!

De tre må stille opp i tre konkurranser som de ikke har noen som helst forutsetninger for å vinne. Johan Olav skal skyte på blink, Berit skal konkurrere i skjønnhet og Jakob skal sjarmere grevinner. Men hvordan skal barna kunne redde Myrion? De kan jo ikke engang fordra hverandre!

Bjørg Øygarden har skrevet en morsom, finurlig og fantasirik fantasyhistorie.

Dette er hva jeg mener: Boken går rett inn i handlingen med “godtegrisen” Jacob og den boksegærne mormoren hans. Jacob fikk ikke særlig godteri hjemme, så han hygget seg godt sammen med mormoren sin. Berit, det unge mattegeniet, kunne regne seg frem til alle mulige matematiske kalkuleringer. Hun var ikke den vakreste å se til, men hun hadde en klokskap man kunne se langt etter. Johan Olav var en haltende gutt som hadde gitt opp det meste av idrett. Han var opptatt av dataspill og sin egen lille verden. Verdenen dems snudde seg trill rundt da en trollkvinne lokket dem til å spise hver sin sjokolade. På rom 209 på sykehuset åpnet det seg en portal til en annen verden.

Det var her utfordringene dems virkelig startet. Det første som slo meg da jeg leste boken var at det var mye morsomme ord og uttrykk som lett kan fenge de unge. Boken var lettlest og hadde gode inndelinger med små kapitler. Boken var preget av god fantasi og var skrevet på en måte som gjorde at den ble veldig visuell for meg. Jeg kunne se personene som ble beskrevet foran meg og det levendegjør boken på en veldig god måte. Alt i alt en god underholdningsbok!

Ta også en titt på bloggen til Dragoart, som blogget om boken i går. I morgen kommer det et innlegg hos Betraktinger – Astrid Terese.

1 kommentar:

  1. Jeg likte også denne boken. Fantasy bøker har en tendens til å ligne på hverandre, men denne var forfriskende ny og med flotte nye ideer :-)

    SvarSlett