torsdag 28. februar 2013

Bokomtale: “I skyggen av store trær” – Kristine Storli Henningsen

 

Forlag: Gyldendal

Sideantall: 325

Utgitt: 2012

Den Norske Bokdatabasens omtale:
To sjenerte mennesker møtes tilfeldig utenfor en blomsterbutikk. Karl Henrik lever av å skrive dialoger til tv-serien Skjærgårdsliv, og Regine er en permittert blomsterdekoratør. Senere møtes de igjen i en sykehusheis. Han har vært på besøk til sin døende mor, hun har til sin første ultralyd, og må bestemme seg om hun skal følge barnefarens krav om abort. Vil de klare å gå videre sammen? Dette er forfatterens debutroman.

Forlagets omtale:
To sjenerte mennesker i en sykehusheis. Skal de klare å gå videre sammen? Karl Henrik er på sykehuset for å besøke sin døende mor, som han har levd med hele livet. Det er likevel ikke bare sorg som fyller ham.Regine er permittert blomsterdekoratør, som nettopp har vært til sin første ultralyd. Barnefaren insisterer på abort, men selv er hun ikke så sikker. Karl Henrik lever av å skrive dialoger til den populære tv-serien Skjærgårdsliv, men får aldri sjansen til å bruke sin replikkunst i det virkelige liv. Regine har vokst opp i en stor og bråkete akademikerfamilie. Selv er hun stillferdig, og kommuniserer best med sin døve bror.I skyggen av store trær er en varm beretning om to sjenerte mennesker, en blomsterbutikk og veldig mange fine replikker.

Dette er hva jeg synes om boken:

Den første tanken som slo meg er at denne boken er så herlig og søt at jeg fikk lyst til å spise den opp! En fantastisk reise inn i bokens magi. Forfatteren har virkelig taket på deg og du klarer ikke legge fra deg denne. Jeg elsker slike bøker, hvor bilder popper opp i hodet som om det skulle ha vært på tv. Selv om boken foregår over en kortere periode, får du så masse tanker og beskrivelser at du føler du har kjent hovedpersonene lenge. Regine på sin måte og Karl Henrik på sin måte. Den modigheten Karl Henrik viser han innehar når moren hans ligger på dødsleie, gir styrke til andre som sitter med tanker om å bryte ut av rutiner og kanskje dårlige mønstre. Det er nesten så selvtilliten din stiger i takt med boken. Det finnes kjærlighet ved første blikk. Det finnes ekte kjærlighet. Denne boken er et prakteksemplar jeg skal sette på hedersplass i bokhyllen.

Foto: Hentet fra forfatterens blogg

2 kommentarer:

  1. Fin omtale av en bok jeg også likte veldig godt, og nå kommer jo snart en ny bok med forfatteren,så det er bare å glede seg!

    SvarSlett
  2. Boken var herlig! Det er lenge siden jeg hat blitt så varmom hjertet :-)

    SvarSlett